Menü

2006-11-14

Ismét Palm

Egy ideje nem volt ilyen tenyérkütyüm. Korábban m505, m515, Tungsten E tulajdonos voltam. Kedveltem ezeket a kis gépeket. Az E-től 2005. év elején váltam meg szimplán anyagi megszorultság miatt.
Aztán úgy alakultak a dolgok, hogy fel sem tűnt a hiánya. Persze mert közben Nokia 9210-es, 9300, 9500 és egy SE P800-as pörgött a kezemben. Természetesen ezek sem voltak rosszak, főleg a P800 és hát telefonálni is lehetett róluk. A Nokiákkal nem voltam megelégedve. Aztán lecseréltem a P800-ast egy szimpla Motorola telefonra. A munkába menet-jövet olvasás az folyamatosan hiányzott, de a P800 után kimondottan előjött ez a hiányérzet. Könyvet meg nem szeretek hurcolni, pláne ha vaskosabb. 

Szóval egyik kedvenc oldalamon a PDA Mánián ismét beletúrtam a fórumba. Egy kicsit elkeserített, hogy a Palmos topicok egy kissé behaltak, de manapság már elterjedt a sok Dózeros PDA, meg okostelefon. Én viszont ragaszkodom a jó kis "fapados", de megbízható Palm cucchoz. Mivel alapvetően e-mail, és könyvolvasás volt a fő felhasználói igény így nem volt szükségem a legújabb típusra. 

Vaterán találtam is T1-et és elkezdtem rá licitálni. Persze kezdett totál ésszerűtlen ár irányába mozdulni a cucc, így kiszálltam a versengésből. Aztán találtam egy T2-es típust a T1 ára alatt, így nem tököltem és lenyomtam villámáron. Már csak várakozni kellett a T2-es megérkezésére és a várakozást terhelte az aggodalom, valóban olyan jó állapotú e a cucc, ahogy a hirdető ajánlgatta a portékát a neten. Megérkezett. Le a kalappal. Dobozában, eredeti tartozékaival szinte csont új állapotú gép érkezett.

Annyira, hogy a szoftver CD-k és a tartozékai is fóliában, a készüléket meg csak kivették a dobozból (valószínűleg). Bekapcsoltam, német nyelvre volt állítva. Egy gyors Power Reset és nyelv átállít angolra. Király! Dokkolót rátoltam a Macre, telepítettem a gyári szoftvereket és máris teljes mértékben üzemkész a cucc.


Közben megtaláltam a korábbi Palm-ok kedvenc szoftvergyűjteményét is, amit akkoriban mentettem le. Jó ez a kis Palm feeling.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése