Menü

2006-11-16

PDA klavi

A kis Palm Tungsten T2 tenyérgépre rengeteg hasznos kis program létezik. Köztük az install cd-jén Documents to Go is, mellyel szöveget lehet szerkeszteni. Arra gondoltam, hogy ha úgy adódik a helyzet, hogy csak ez a kicsi kézi készülék van a kezem ügyében és nagyobb lélegzetvételű anyagot szeretnék készíteni, akkor azért egy klavi jól jönne.
Nézegettem a neten, mit is lehetne beszerezni erre a célra. Több lehetőség is kínálkozott, attól függően, milyen módon szeretném a gépet és a klaviatúrát összekötni. Az infra és bluetooth kapcsolatot kilőttem, mivel ezeket a klavi csatlakoztatás idején másra nem tudnám használni. Így maradtak azok a billentyűzetek, amelyek az alsó csatlakozóra illeszkednek. 

Szereztem egy Palm Portable Keyboardot, de sajna annak a régi Palmokhoz megfelelő csatlakozója volt. Aztán sikerült találnom használtban egy jó állapotú Logitech TypeAway™ billentyűzetet, amihez létezik driver és egy kis hack a PalmOS-re.



 Egy kétfelé hajtható klaviatúra, ami összecsukva nem sokkal nagyobb, mint maga a tenyérgép. Szóval egy belsőzsebben lazán elfér. A csatlakoztatása pedig gyerekjáték.


Egy dologra kell csak odafigyelni, hogy amikor a bölcsőre teszem a kisgépet és szinkronizálni szeretnék a számítógéppel, akkor előtte ki kell kapcsolni a klaviatúra driverét. Azt hiszem ez nem egy olyan nagy probléma.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése