Menü

2006-06-25

Asztal project

Az új szerzemény kapcsán (Apple PowerMac MDD) kiderült, nem igazán megfelelő az az asztal, amit korábban használtam. A helykihasználása kevésbé volt optimális. El is kezdtem törni a fejemet egy olyan megoldáson, ami anyagilag sem túlzottan terhel meg.


Nos a kiindulási alap az az eredeti asztal volt a maga méreteivel.


Ami gond volt:
    - 2 monitort nem lehet rajta elhelyezni
    - szkenner elhelyezése sem igazán jó
    - rakodó felületek is csak jónak látszanak
    - nincs mélysége az asztalnak
Ráadásul összességében rossz a helykihasználása. No meg szerettem volna újítani is :)

Felmértem a terepet, levettem a méreteket és elkezdődött a kajtatás alapanyagok után. Az elképzeléseimnek és a pénztárcámnak is leginkább megfelelő megoldást egy IKEA-ban vásárolt asztallap és lábak, valamint egy polctartó rendszer alkotta. Az asztal összeszerelése pikk-pakk megtörtént, majd ezután következett a polctartók felszerelése, valamint ezekhez a megfelelő méretű polclapok levágása. Polclapnak való volt idehaza. Ezzel mondjuk egy délutánom elment. Az eredmény ez lett:

Szerintem tetszetős lett, igaz még majd az élfóliázást meg kell csinálnom. Tény, hogy kényelmesebben férek el az asztalon, ráadásul a polcoknak köszönhetően jópár dolgot a kezem ügyébe helyezhetek.

Időközben megjött a második monitor is, egy ViewSonic VA1912w személyében, ami egy 19"-os widescreen LCD. Tehát az asztalon nagyjából fel is állt a végleges elrendezés:


Tulajdonképpen a teljes költség 12.000,- Ft volt. Természetesen, ha polclapokat is vennem kellett volna, több lett volna a költség. Így viszont egész kellemes árból sikerült megoldani a problémát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése