Menü

2022-04-06

Hosszú idő után...

Visszaszereztem a domainem! Juhhúúú! Még nincs ráirányítva a blogra, de nemsokára az is meg lesz. Szerencsére senki nem vette meg. No de nem ez a lényeg.

 

Az elmúlt, nem rövid időben végigjártam az építőipar területeit. Visszatértem az OS X-re. Kaptam egy régi Mac Prót, amit egy komoly NVidia grafikus kártyával megspékeltem a 3D-s alkalmazások (Blender, SketchUp) használata miatt. Aztán, mivel nagyon sokat zabált olyankor is, amikor igazából csak netezésre használtam, beszereztem egy használt MBP-t, egy valamivel frissebb OS X-el. Bár bevallom, nekem - azokra a dolgokra, amelyekre használom a gépeket - bőven elegendőek ezek a régebbi vasak, a régebbi szoftverekkel.

 

Egypár apróbb probléma adódik csak ebből, hogy pl nehezebb összeszedni pár alkalmazást, mert a legújabbak nem mennek fel ezekre a régebbiekre és természetesen az Apple szarik a régebbi vasakat használó usereire, vegyen mindenki mindig újat. Hát kedves Apple! Lófaszt!

 

Szerencsére vannak szabad szoftverek, amelyek nem annyira rigolyások és mivel nem a "dőljön a lé!" az alapelvük, így egész jól át lehet hidalni a problémákat.

 

Az építőipari ténykedéseim kapcsán a SketchUp nagyon jól jött például a tetőszerkezetek felépítményeinek megtervezésére, vagy lemodellezésére. Ezek alapján sokkal jobban át lehet nézni a tetőszerkezet helyességét, észrevenni az esetlegesen problémás területeket.

 

 

A videószerkesztés továbbra is érdekel és a későbbiekben fogok is róla posztolni. Megmondom őszintén, hogy nem fogok lopott szoftvert használni, mert az alapokat, de akár a profibb megoldásokat is meg lehet oldani szabadszoftverrel. A Blender teljesen jó erre a célra. Szóval írni fogok még ebben a témában is.

 

Mindig is érdekeltek a drónok, a drónokkal való repülés, az általuk készített képek, videók. Egy kicsit közelebb kerül az ember a repüléshez. Bár az EU és így Magyarország is leszabályozta a drónok használatát (szerintem túlságosan is), de majd leírom ezzel kapcsolatban a saját történeteimet. Szépen sorjában. A drónokkal kapcsolatosan, azok programozása is érdekel, így annak is utána túrtam. Hát korábban nem foglalkoztam a Python programnyelvvel, de most így abba is bele kell egy kicsit merülnöm, mert megkerülhetetlen, amennyiben drónt szeretne az ember komolyabban is szoftveresen vezérelni. Persze vannak más lehetőségek is, mert vannak alkalmazások erre a célra, de azokban kötöttek a lehetőségek. Majd ilyen dolgokat is feszegetni fogok.

 

Most bevezetőnek ennyit. Ha sikerül beállítanom a domain nevemet is a blogra, akkor már elérhető lesz a "www.kesigomu.hu" címről is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése