Menü

2012-10-26

FUDCon 2012. Párizs

Hahó! Ismét jelentkezem a hosszú csend után. Ami azt illeti, se téli álom, sem pedig henyélés volt az oka az eltelt időszak nagy csendjének. Inkább úgy fogalmazom, hogy csendes alkotómunkával teltek a napok. No meg a készülődésnek is helyet kellett szorítani a napi dolgok között.

Az történt ugyanis, hogy konkrétan a Fedora fejlesztésében vállalt grafikai tevékenység kapcsán lányommal együtt jelenésünk volt a Fedora Felhasználói és Fejlesztői Konferenciáján (FUDCon – Fedora Users and Developers Conference). Az EMEA, vagyis az európai szekció konferenciáját október 13-15. között rendezték meg Párizsban. Szóval ide voltunk hivatalosak.
A dolog azért volt számomra érdekes, mert a Fedora egyetlen konferenciáján sem volt szerencsém személyesen résztvenni, másrészt pedig konkrét grafikai munkával is kapcsolódtam a párizsi rendezvény lebonyolításához. Konkrétan a konferencia hivatalos pólóját az általam készített tervek alapján készítették el. A pólón kívül még egy műanyag söralátét sorozat is elkészült a munkám nyomán.

Furcsa volt a konferencián szembesülnöm a sok velem szemben jövő általam tervezett póló látványával :)
A FUDCon póló terve.
Francia barátaink aztán a tervek alapján elkészítették a pólót, amit minden konferencia résztvevő megkapott és hordott is.

Az elkészült FUDCon póló
Ha már megemlítettem, akkor gyorsan ideteszem a hevenyészve lefotózott söralátéteket is. Elnézést, de kapkodtam a képpel, hogy hamar ide tudjam tenni a képet :)

FUDCon söralátét.
A konferencia nagyon hasznosnak bizonyult. Rengeteg új ismerősre tettem szert. Nagyon sok értelmes és lelkes, a Fedora fejlesztésének különböző területein munkálkodó embert ismerhettem meg. Ami nagyon tetszett, hogy úgymond egy nagy család hangulata volt az egésznek. Teljesen mindegy volt, ki milyen szakterülettel foglalkozik, vagy épp milyen nemzet tagja, mindenki odafigyelt a többiekre és ha valakinek segítségre volt szüksége, mindenki önzetlenül odaállt mellé. Felkértek pár grafikai munka elkészítésére, amelyeken már jelenleg dolgozom. Remélhetően valamennyiünk megelégedésére. A magyar csapat is vegyes területeket képviselt és nagyon jó csapatot alkottunk. Úgy érzem, mindannyiunk számára hasznos volt ez a közös kaland.

Egy nagyon fontos dolgot leszűrtem. Nagyon kell az angol tudás! :)

Természetesen, nem csak szakmai dolgok voltak, hanem egy kis városnézés is be lett kalkulálva a kint tartózkodás idejére, amit az időjárás is támogatott azzal, hogy a konferencia teljes időtartama alatti borongós és esős időjárást napsütéses időre váltotta, amikor Párizs felfedezésére vetemedett a csapat. Párizs hatalmas, tényleg varázslatos hangulata van és Párizsban is koszosak a külvárosok. No de nem ragozom tovább, inkább beszéljenek a képek.


Remélhetőleg további FUDCon konferenciákon is lesz lehetőségem részt venni. Részemről mindent meg is fogok tenni ezért.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése