Menü

2006-05-08

G4 PowerMac MDD

A lányom kis iMac gépének megvásárlását követően elkapott a sárga irígység és mivel nagyon megtetszett az a kellemes OS X rendszer, elkezdtem gyűjteni a pénzt egy saját Apple gép vásárlásához.


Első körben úgy gondoltam, hogy összedobok vagy félmilliót és benevezek egy új Intel Core Duo processzoros iMac-re. El is kezdtem a gyűjtést, de aztán belegondoltam abba, hogy az túl kompakt gép (persze jó), de nekem sokkal jobban tetszenek a korábbi dizájnú és power procival szerelt gépek. Az anyagi teherről nem is beszélve.

Ami formavilágban nagyon tetszett, az a PowerMac G4-es sorozata. Végig gondolva a felhasználási területet, tökéletesen megfelelő gép. Ráadásul viszonylag elfogadható áron elérhetőek a használt Mac-piacon. Miközben ezeken a dolgokon morfondíroztam éjszakánként, megjelent a bm-en egy hirdetés egy G4-es PowerMac eladásáról. Egyből dobtam egy sms-t az eladónak, hogy érdekel a gép. Mailben is ráerősítettem, biztos ami biztos alapon. Mindez úgy éjfél előtt történt pár perccel.

A meghirdetett gép egy G4-es PowerMac MDD gép volt, 1,25GHz-s Power procival, 1 GB rammal, combóval. Gyorsan körbenéztem a neten és lerántottam a hivatalos felhasználói kézikönyvét, mert ugye kezdjük az ismerkedést az alapoknál. Annyira elkapott az újdonság varázsa, hogy hétfőn lebeszéltem a tulajdonossal a gép megtekintését.

Szinte alig bírtam kivárni a munkaidő leteltét, hogy mehessek a G4 vizitre. Vittem magammal egy kis pénzt, mondván, amennyiben tetszik, akkor lefoglalózom, így legalább az eladó is tisztában lehet vele, komolyan gondolom a vételt. A megbeszélt időpontban megtörtént a találkozó és nagyon tetszett a gép. Letettem a foglalót, megállapodtunk az árban és szinte fájó szívvel hagytam ott a gépet. Tulajdonképpen a vételár összeszedése miatt pár napig feszültségben voltam, de összejött és már futottam is a tulajhoz a gépért.


Kifizettem és fel is kaptam volna, de ekkor tapasztaltam, hogy nem egy könnyű gépről van szó. Szóval rendesen bele lett téve az anyag :) Azon kívül, hogy "súlyos" egyéniség, egyszerűen szép.


Ahogy hazaértem, a belsejét is alaposan szemügyre vettem. Naná, hiszen annyi PC-t raktam már össze, miért ne ennek az új gépnek a belsejét ne vettem volna részletesebben szemügyre. No igen. Rend, átláthatóság, nincsenek szem előtt kuszálódó vezeték hegyek.



Amilyen vonzó küllem, olyan kellemes belső. Persze a jó és ésszerű belső kialakítást a gyakorlatban is tapasztalhattam, mivel a beszerzést követően ram bővítést ejtettem meg, valamint pár merevlemezt is beleépítettem, Terveim szerint ugyanis ez a gép volt hivatott az itthoni számítógép-használatom gerincét kiszolgálni.

Szépen a gépbe került még egy NEC DVD-RW meghajtó is, majd a vinyók beszerelését követően jöhetett a rendszer telepítése. De erről majd máskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése